Επιλογή Σελίδας
Πτυχίο Φαρμακευτικής

Μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών

Μάθε περισσότερα

Έναρξη νέου κύκλου σπουδών Φεβρουάριος 2023

Επίπεδο
Πτυχίο, MPharm (5 χρόνια)

Γλώσσα

Ελληνική

Μεθοδολογία

Συμβατικό

Έναρξη Μαθημάτων

Φεβρουάριος 2023

  • Το πρόγραμμα της Φαρμακευτικής, του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών, υποστηριζόμενο από πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια σύγχρονης τεχνολογίας.
  • Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Σχολών (European Association for Faculties of Pharmacy), της Διεθνούς Ομοσπονδίας Φαρμακοποιών (International Federation of Pharmacists) και του Ευρωπαϊκού Συστήματος Αμοιβαίας Αναγνώρισης προσόντων που εξασφαλίζει επαγγελματικά δικαιώματα σε όλη την Ευρώπη.
  • Με την ολοκλήρωση του πτυχίου οι απόφοιτοι μπορούν να παρακαθίσουν σε εξετάσεις στον αρμόδιο φορέα για να γίνουν πλήρως αδειούχοι και εγγεγραμμένοι φαρμακοποιοί στην Κύπρο, Ελλάδα και σε ολόκληρη την ΕΕ.
  • Ευεργετικές συνέργειες στη λειτουργία του προγράμματος Φαρμακευτικής δημιουργούνται από τη συνύπαρξη της Ιατρικής Σχολής σε ό,τι αφορά τις υποδομές και εργαστηριακό εξοπλισμό, ακαδημαϊκό προσωπικό, διεπιστημονική υποστήριξη, τεχνογνωσία, έρευνα, κύρος και αναγνώριση.
  • Οι φοιτητές της Φαρμακευτικής συμπληρώνουν πέραν των 4,500 ωρών πρακτικής και εργαστηριακής άσκησης.
  • Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου διαθέτει το πληρέστερο Τμήμα Επιστημών Υγείας στην Κύπρο, με προγράμματα, όπως Βιολογικές Επιστήμες, Διατροφολογία/Διαιτολογία, Νοσηλευτική, Φυσιοθεραπεία, Ακτινοτεχνολογία και Ακτινοθεραπεία, Αθλητική Επιστήμη και Φυσική Αγωγή, Φαρμακευτική και Βιοϊατρικές Επιστήμες.

Πρακτική Άσκηση

Το πρόγραμμα της Φαρμακευτικής είναι ένα ισορροπημένο πρόγραμμα σπουδών με προσεκτική κατανομή του φόρτου εργασίας όπου η Πτυχιακή εργασία και Πρακτική ολοκληρώνoνται στο 5ο έτος. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 12 μήνες πρακτικής άσκησης. Οι 6 μήνες γίνονται σε φαρμακείο ανοικτό στο κοινό και οι υπόλοιποι 6 μήνες κατ’ επιλογή σε φαρμακείο η συναφή οργανισμό. Στο τελευταίο εξάμηνο οι φοιτητές εξ Ελλάδος, εφόσον το επιθυμούν, μπορούν να κάνουν μέρος της πρακτικής τους στην Ελλάδα μέσω του προγράμματος Erasmus. Το τμήμα συνεργάζεται με αριθμό φαρμακείων για την τοποθέτηση των φοιτητών αλλά και με πρότυπα ιατρικά κέντρα όπως το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο με αποκλειστική συνεργασία, και το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής. Επιπρόσθετα, το τμήμα τοποθετεί φοιτητές για πρακτική άσκηση σε μεγάλες τοπικές φαρμακοβιομηχανίες όπως η Medochemie, Remedica και η Delordis

RATED FOR EXCELLENCE

FIVE STARS INSTITUTION

 

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει την ανώτατη διάκριση 5 αστέρια (Rated Excellent) για την συνολική του απόδοση (Overall Performance) στην αξιολόγηση του 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities (QS Stars University Ratings). Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε πέντε αστέρια για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών, της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και για το πρόγραμμα Ιατρικής.

By the Numbers

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΕΣ

ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

%

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΙΜΟΤΗΤΑ