Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Νομική

Το μοναδικό αυτοτελές πρόγραμμα σπουδών Νομικής Ελληνικού Δικαίου

Νομική

Το μοναδικό αυτοτελές πρόγραμμα σπουδών Νομικής Ελληνικού Δικαίου

Νομική στα ελληνικά

Έναρξη Νέου Κύκλου Σπουδών 28 Σεπτεμβρίου 2020

Υποβάλοντας τα στοιχεία σας, συμφωνείτε με τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίπεδο

Πτυχίο

Γλώσσα

Ελληνικά

Διάρκεια

4 χρόνια

Πτυχίο

Νομική (LL.B)
Νομική - Ελληνικό Δίκαιο
Νομική - Κυπριακό Δίκαιο

Έναρξη Μαθημάτων

Σεπτέμβριος 2020

  • Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αυτοτελές πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου ενώ η ισοτιμία έχει κριθεί από τον ΔΟΑΤΑΠ. Η ύλη των μαθήματων, τα συγγράμματα και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχα των Νομικών Σχολών του ΕΚΠΑ, του Αριστοτέλειου και του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου. Δικαίως η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χαρακτηρίζεται ως η 4η Νομική Σχολή της Ελλάδας.
  • Οι απόφοιτοι μας εξασφαλίζουν εγγραφή στα Μητρώα Ασκούμενων Δικηγορών της Ελλάδας χωρίς εξετάσεις επάρκειας. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση του Πτυχίου Νομικής Ελληνικού Δικαίου έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατα συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκουμένων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου
  • Οι φοιτητές Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα για ένα η δυο εξάμηνα στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ .
  • Οργανώνονται επισκέψεις των φοιτητών της Νομικής στο Στρασβούργο, για παρακολούθηση μαθημάτων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (International Institute of Human Rights), όπως επίσης και επισκέψεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα και τα Ποινικά Δικαστήρια.
  • Πτυχιούχοι γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αναγνώριση Πτυχίου

Οι απόφοιτοι μας εξασφαλίζουν εγγραφή στα Μητρώα Ασκούμενων Δικηγορών της Ελλάδας χωρίς εξετάσεις επάρκειας. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση του Πτυχίου Νομικής Ελληνικού Δικαίου έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατα συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκουμένων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου


Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Η Δύναμη της Γνώσης

students
φοιτητες
countries
εθνικοτητες
universities
+
αποφοιτοι
continents
%
Απασχολησιμοτητα
nationalities map