Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Νομική

Το μοναδικό αυτοτελές πρόγραμμα σπουδών Νομικής Ελληνικού Δικαίου

Νομική

Το μοναδικό αυτοτελές πρόγραμμα σπουδών Νομικής Ελληνικού Δικαίου

Νομική στα ελληνικά

Έναρξη Νέου Κύκλου Σπουδών 4 Οκτωβρίου 2021

Υποβάλοντας τα στοιχεία σας, συμφωνείτε με τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίπεδο

Πτυχίο

Γλώσσα

Ελληνικά

Διάρκεια

4 χρόνια

Πτυχίο

Νομική (LL.B)
Νομική - Ελληνικό Δίκαιο
Νομική - Κυπριακό Δίκαιο

Έναρξη Μαθημάτων

Οκτώβριος 2021

  • Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι το πρώτο πανεπιστήμιο στην Κύπρο που προσφέρει αυτοτελές πτυχίο Νομικής Ελληνικού Δικαίου ενώ η ισοτιμία έχει κριθεί από τον ΔΟΑΤΑΠ. Η ύλη των μαθήματων, τα συγγράμματα και οι ώρες διδασκαλίας είναι ακριβώς αντίστοιχα των Νομικών Σχολών του ΕΚΠΑ, του Αριστοτέλειου και του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου. Δικαίως η Νομική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου χαρακτηρίζεται ως η 4η Νομική Σχολή της Ελλάδας.
  • Οι απόφοιτοι μας εξασφαλίζουν εγγραφή στα Μητρώα Ασκούμενων Δικηγορών της Ελλάδας χωρίς εξετάσεις επάρκειας. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση του Πτυχίου Νομικής Ελληνικού Δικαίου έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατα συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκουμένων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου
  • Οι φοιτητές Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστήμιου Κύπρου μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα για ένα η δυο εξάμηνα στις Νομικές Σχολές του Πανεπιστήμιου Αθηνών, του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ .
  • Οργανώνονται επισκέψεις των φοιτητών της Νομικής στο Στρασβούργο, για παρακολούθηση μαθημάτων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (International Institute of Human Rights), όπως επίσης και επισκέψεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα και τα Ποινικά Δικαστήρια.
  • Πτυχιούχοι γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Αναγνώριση Πτυχίου

Οι απόφοιτοι μας εξασφαλίζουν εγγραφή στα Μητρώα Ασκούμενων Δικηγορών της Ελλάδας χωρίς εξετάσεις επάρκειας. Επιπρόσθετα, η αναγνώριση του Πτυχίου Νομικής Ελληνικού Δικαίου έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατα συνέπεια το Νομικό Συμβούλιο της Κυπριακής Δημοκρατίας βεβαιώνει τη δυνατότητα εγγραφής των πτυχιούχων στα μητρώα ασκουμένων Δικηγορικών Συλλόγων της Κύπρου

Rated for Excellence
Five Stars Institution

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι μεταξύ των 72 κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου που έχουν λάβει την ανώτατη διάκριση 5 αστέρια (Rated Excellent) για την συνολική του απόδοση (Overall Performance) στην αξιολόγηση του 2021 η οποία πραγματοποιήθηκε από τον διεθνή οργανισμό QS Top Universities (QS Stars University Ratings)


By the Numbers

students
φοιτητες
countries
εθνικοτητες
universities
+
αποφοιτοι
continents
%
Απασχολησιμοτητα