Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου


Νομική

Αναγνωρισμένο από την Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νομική

Αναγνωρισμένο από την Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας

Νομική στα ελληνικά

Έναρξη Νέου Κύκλου Σπουδών 28 Σεπτεμβρίου 2020

Υποβάλοντας τα στοιχεία σας, συμφωνείτε με τους όρους προστασίας προσωπικών δεδομένων

Νομική - Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Επίπεδο

Πτυχίο

Γλώσσα

Ελληνικά

Διάρκεια

4 χρόνια

Πτυχίο

Νομική (LL.B)
Νομική - Ελληνικό Δίκαιο
Νομική - Κυπριακό Δίκαιο

Έναρξη Μαθημάτων

Σεπτέμβριος 2020

 • Οι πτυχιούχοι εγγράφονται στο Νομικό Συμβούλιο και στον Δικηγορικό Σύλλογο της Κύπρου.
 • Οργανώνονται επισκέψεις των φοιτητών της Νομικής στο Στρασβούργο, για παρακολούθηση μαθημάτων του Διεθνούς Ινστιτούτου Ανθρώπινων Δικαιωμάτων (International Institute of Human Rights), όπως επίσης και επισκέψεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας στην Ελλάδα και τα Ποινικά Δικαστήρια.

Law
 • Το πρόγραμμα σπουδών της Νομικής διδάσκεται στην Ελληνική Γλώσσα. Προσφέρεται πρόγραμμα Νομικής Κυπριακού Δικαίου και πρόγραμμα Νομικής Ελληνικού Δικαίου. Είναι δε ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών με έμφαση στη νομολογία των Δικαστηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Γι’ αυτό οι πτυχιούχοι γίνονται δεκτοί για μεταπτυχιακές σπουδές σε διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 • Μέσω του προγράμματος Erasmus, οι φοιτητές μπορούν να παρακολουθήσουν μέρος του προγράμματός τους στις Νομικές Σχολές/τμήματα του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Πάντειου Πανεπιστημίου
 • Με δεδομένη την αναγνώριση του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, οι απόφοιτοι πτυχιούχοι του τμήματος Νομικής έχουν τη δυνατότητα εγγραφής στο Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου αλλά και τους δικηγορικούς συλλόγους των άλλων ευρωπαϊκών χωρών, αφού πληρούνται οι προϋποθέσεις που ισχύουν για την άσκηση του δικηγορικού λειτουργήματος.

Αναγνώριση Πτυχίου

Το πτυχίο της Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει επίσημα αναγνωριστεί από τη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Νομικών Σπουδών, έχουν τη δυνατότητα κατάθεσης του πτυχίου τους στη Νομική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και την εγγραφή τους στα μητρώα ασκουμένων των Κυπριακών Δικηγορικών Συλλόγων. Η αναγνώριση του πτυχίου Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου έχει επίσημα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Νομικής Υπηρεσίας της Κυπριακής Δημοκρατίας.


Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου - Η Δύναμη της Γνώσης

students
φοιτητες
countries
εθνικοτητες
universities
+
αποφοιτοι
continents
%
Απασχολησιμοτητα
nationalities map

Erasmus+

Οι φοιτητές της Νομικής συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus και έχουν δυνατότητες κινητικότητας σε Νομικές Σχολές/ Τμήματα του:
 • kapodistriako

  Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 • thraki

  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης

 • aristotelio

  Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης

 • pantio

  Πάντειου Πανεπιστημίου